Friday, July 29, 2011

Comeyyy!!

0

Comey!!Comey!!Comey!!




video

Monday, July 25, 2011

Dalam hati ade TAMAN

0

Nak tergelak betul kalau tengok Darwisy layan lagu2 dia kat laptop.
Macam2 gaya.Tapi tgk mood gak.Kekadang tu statik jer sampai meleleh2 ayaq liuq atas keyboard.Feeling abisssss!!!Sambil2 die layan tu,sempat jugak la mama die kejar2 buat keje rumah sket.

Kalau dengar lagu Muslim Kids school yg nanyi2 lagu Alif Ba Ta tu,kepala mesti ke kiri kanan ikut budak2 dalam video tu..Sekali ngan bahu pusing2.

Lagu Mickey Mouse, sampai part "see you real soon"..yg mickey lambai2 tu,die akan sengih sorg.

Kalau lagu ensiklopedia islam kanak2 & lagu "this is the way you wear your shirt.....wear your shirt" tu kan rancak,badan terus ala2 berenjut2.Tapi xikut tempo langsung.Hehe..

Yang paling best ragam die,mase tgk ABC song BEE ni..Awal2 heppy2 je layan.Part paling die suke mase Alphabot kluar..Pastu bee yg 2 ekor ni terbang la dr  alphabet A sampai Z.Music rancak la kan. Abis sampai alphabet Z, si BUZZ & si BIZZ ni konon2nya nak sleep la.Music pun ala2 dayu-dayan. Mase tu la awisy dah tumbuh bunga dalam taman hati.Tak sanggup nak berpisah ngan BUZZ n BIZZ.Sedih gilerr kene tinggal.Hahaha..Ntah pape..Cube tgk dua2 video kat bawah ni.Sampai jer part dua2 kelopak bunga tu tertutup,confirm darwisy nangissssssssssssssss..Waaaaaaaaaaaa!!!!!Waaaaaaaaa!!.hahahaha...Kekadang tu saje jer nyakat die.Duk ulang tempat sama.Darwisy pun nangis lagi dan lagiiiiiiiiiiiiiiii...Kihkihkih.



video


video

Friday, July 22, 2011

Rindu!!

0


sAyAnG kAmU BeRduA bAnYaK-bAnYaK!!!!

Sunday, July 17, 2011

Weekend

0


:::Bibik of the day ;p ::::

:::: Just arrived :::

:::: Anak itik dh masuk air ::::

:::: Steady jer kayuh2 kaki tanpa lihat hadapan ::::

::::Weewiiitttt..skodeng anak dare org mandi ke? ::::

::::: Grrrr....sejukkkkk!!!! ::::::

:::: Tepila chusya ni ::::

:::: Alraittt,view clear ::::

:::: Erkkkk...usik ape tu sayang? :::::

:::: Eh..eh...ade baby besauuu mandi jugak la.Hahaha..nak jugak tuuuu :::::


:::: Ok,usik kat situ lagi.Haishhhh...malu2 :::::

:::: Lone ranger sudah..ape ade hal?Kayuh lagi dan lagi ::::::

:::: Air bukit memang sejuk tahap gaban ::::


:::: Cari fish ke baby?? :::

:::: Queckk...queckkkk...mcm itik tol die gerakkn kaki die :::


::::: Seb baek xlupa daratan ;p ::::::

:::: Menggedik2kan kaki cukp la,sebb semua dh kecut2 :::::

:::: Ewah...ewah,heppi nampak bile ade org sebelah :::::

:::: Muka penat + ngantuk +lapar :::::

:::::Time ni duk senyum tgk baba die mandi belah sana :::::

:::: Nak melepaskan diri.xnak di pegang :::::

:::: Menengok baba yg beriya yg amat mandi.Padahal nk ajak pegi bukan maen liat! :::::




:::: Baba dan darwisy ::::

:::: Hehe..ni je la yg sempat di capai kat dapur.Tapinyeee,termos tu dah pecah.Awisy buat!!Cepat tol tangan die.Ayukkk..nenek marah xtahu.

:::: Mamam roti :::

:::: Bertentang mata ngan encik Bee ::::

::::: Ho..ho..ho..Anak Raja..Raja apa?? Raja Kapuurrrrr::::::

::::: Tu dia....xingat dunia.Botol die jgn berani2 pegang.Confirm kene marah ::::

:::: Berjemur mcm J-LO..ahak :::::


::::: No komen :::::

::::: K.A.M.I ::::::.

Thursday, July 07, 2011

Berite baik dari ladang.

0

Ok,Hari ni dah 5 Syaaban 1432.Ini bermakna?????xlame lg akan keluar la penyimpan mohon2 besar yang duduk atas kerusi empuk itu dan umumkan anak bulan Ramadhan.Hehe...Zaman kecik2,kiut2,miut2,comey2,lote2 dulu sungguh2 beriye tggu pak cik berkerusi itu.Time puase kurengla semangat.  Time umum raya,hohoho...sunyi sepi satu rumah nenda,siap pasang dua2 TV.pdahal TV sebelah2 je pon.Kihkih..Semangat cucu2 nenda soyah ni...itu duluuuuu..duluuuuu.Sekrg mestila xsabar nk berpuasa & raya.Hahahaa..Dan malam raya,bercahayala rumah nenda ngan bunga2 api n mercun.Nanti nk buat satu n3 la psl nostalgia raye nih.Haplod gmbr raye lame2.Mesti siyoookkkk!!!

@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@  
tadaaaaaaaa!!!!!



Sumber gmbar : En.Google, Sumber yg merosakkan gmbar : tuan tanah blog.



Eh,tapi bukan tu sebenarnye nk bgtau.Hilang fokus jap tgk muke pak cik ni. Haisshhh!!!Sebenarnya keluarga Razak @ Mansor tgh tunggu 2 perkara penting bulan Ramadhan ni. Yg satu tu,semestinya menunggu   a new member of  keluarga Razak...Cepatnye awisy jadi abang..En.Abd Razak & Puan Normadiah bakal terima cucu perempuan sulong.Insya Allah,arap2 yang di scan tu betul la kan Along.Mane2 family pun,kalau terima ahli keluarga baru,mesti heppykan.My Along hari tu pun,sanggup balik dari Shah Alam tunggu awisy balik dari spital mase awisy lahir hari tu.Nanti Angah tunggu beby jugak eh.Bersiap siaga lah tuk bjage mlm yer along ;p

Dan satu lagi,masih lagi pending statusnya. Tapi kalau jadi dan ade rezki,Insya Allah,bulan Ramadhan ni jugak    peluang itu akan datang. Harap2 berita yg masih pending ni akan jd berita gembira buat kami sefamily. Paling gembira semestinya ayah & emak. Anak2 mu akan sentiase mendoakan yg terbaek utk mak n ayah. =)

Tuesday, July 05, 2011

Lasak itu best!

2

Ok.Saya dah masuk 14 bulan esok.Tapi masih lom leh jalan lagi.Tapi saya dh dapat 'upah' lasak saya.
Hari kejadian tu mcm biasela kan.Panjat sane,panjat sini.Panjat tangga,  panjat kerusi, panjat almari,masuk celah2 kerusi,tarik pasu bunga..Merangkak lagi dan lagi...dan lagi...Main pintu,main telefon,panjat tangga lagi,stop minum susu,kemudian merangkak lagi dan lagiiii.....Sampai xsedor ade anak tangga turun. xsempat nak tekan brek...bedebukkk...bukkk..bukkk...kepala terjunam dulu..Muke depan melekat kat lantai bawah.Ape???xfaham??Ok2...Sila rujuk gmbar bwh ;p





Tmpat kejadian.Bayangkan *ontot dua2 kat lantai atas, tangan dan muke melekat kat lantai bwh.Hahahaha...



Ni after bleeding dh.



Ni tisu 2nd Batch...yg 1st batch lagi laaa..

Tapi yg bestnye,nanges kejap jer.Cool~ Sudah2 mandikan die,ingat nk tidokan die.Kot2 la kepenatan + terkezut.Yang adoooo....sambung balik aktiviti die.Iskkk!!!!.Seminggu awisy xyah gosok gg.Mama die xbrani.takut kene luka tu balik.Hehe..


Sekarang dh kenal LIZARD.Sebut je lizard,otometikeli tgk kat syiling. Kalo lizard tu jatuh atas lantai,agak2 bukan lizard dah bagi die.Then,dah tahu BIG LORRY. Sebut je big lorry dlm car,melilau la mate nk mencari..Dah kenal FISH.Pastu kalau sebut ULAT plak,otometik tgk atas carpet/lantai.Kalau ade,waima semut skali pun,die akan penyet2.Kejam sungguh!!!CAT MEOW pun dh kenal.Sikit xtakut ngan cat.Kalau depan mate,abih die nk gomol2..Nak gomol2,peluk2 awisy jgn harap laaaa..Abih satu umah dgr die jerit!!Botol susu die pun jgn berani nak amik letak kat mulut.Confirm dengan pantasnye die akan usaha amik botol tu kat mulut.Kalo die xdapat,hohoho...bengkak cuping telinge dgr die menjerit marah.Haisshhh....Ikut sapela ni kuat jerit ni!!